WEBSHOP BEZOEKEN
Refitech_wins_DISCA22_award

Refitech Sleept DISCA22-Award In De Wacht

Trotse Winnaar: BEST PARTS & PROCESS SUPPLIER 2022


Refitech Composites is door de jury en het publiek uitgeroepen tot de winnaar van de DISCA’22-awards. Er werd actief meegestemd, waarna Refitech hun welverdiende prijs in ontvangst mocht nemen. ‘Behandel je leveranciers en klanten zoals je ook zelf behandeld wilt worden: altijd respectvol’. DISCA 22 betrof een jubileumeditie, want het was de twintigste uitreiking van de Dutch Industrial Suppliers & Customer Awards, een initiatief van LINK Magazine in samenwerking met ING en ISAH Business Software. Traditiegetrouw weer in Hoeve Mereveld in Utrecht, die na een paar coronajaren weer goed gevuld was met zo’n tweehonderd genodigden.

“Het is een groot compliment voor al onze medewerkers”
Van 307 naar 3
Voorafgaand aan de bekendmaking van de winnaars gaven klanten en toeleveranciers van de zes finalisten die streden om de drie awards, een pitch voor hun kandidaat. Het unieke aan de DISCA-awards is dat bedrijven niet zichzelf kunnen nomineren; ze moeten worden voorgedragen door hun klanten of toeleveranciers. De organisatie kreeg dit jaar maar liefst 307 nominaties. Als een bedrijf door meer dan één partij werd voorgedragen, dan ging het door naar de tweede ronde, waarna kandidaten met de hoogste score – vijf per categorie – een plaats kregen in de finale. Nadat de jury’s in hun categorie de top 2 hadden geselecteerd, had het publiek uiteindelijk de beslissende stem. Daarbij wist Refitech de concurrentie voor te blijven in de categorie Best Parts & Process Supplier.

Best Parts & Process Supplier
‘Het leven van een inkoper is niet makkelijk, zeker niet als je deze complexe Robot in serie bouwt’, begint de klant zijn pitch voor Refitech. ‘Werken met een lean manufacturing systeem, betekent dat alle goederen exact op de afgesproken datum moeten worden geleverd, uiteraard in de juiste aantallen en met hoge kwaliteit. Veel van onze leveranciers hadden daar best moeite mee in de afgelopen periode. Van één leverancier heb ik nooit problemen gehoord en dat is Refitech. Volgens mij is dat een teken van een goede planning en uitstekende procesbeheersing. Refitech is een heel betrouwbare partner voor ons.’ Marcel Gillis, managing director van Refitech, zegt: ‘We waren al heel blij dat we op de lijst met genomineerden stonden. Want je staat er niet altijd bij stil hoe klanten je als bedrijf ervaren. Dit is een mooie stimulans om verder te gaan en een groot compliment voor alle medewerkers.’ Salesmanager Bas Nijpels vult aan: ‘We luisteren naar onze klant en vragen wat hij echt nodig heeft, maar we zijn ook een beetje eigenwijs. Als we denken dat het anders moet of kan, zeggen we dat. Daarmee leggen we de lat hoog voor onszelf, maar het is wel oprecht, en altijd respectvol.’


Rechtse foto | Links: Bas Nijpels (Sales Manager), Midden: Marcel Gillis (Managing Director), Rechts: jury voorzitter Joes Wigman.
Voor de volledige juryrapporten kunt u contact opnemen met hoofdredacteur Martin van Zaalen van LINK Magazine, tel. 06-53721958, martin.vanzaalen@linkmagazine.nl. In komende LINK-uitgave die op 17 december verschijnt wordt uitgebreid aandacht besteed aan de awards. Zie ook www.linkmagazine.nl
Foto’s door “Bart van Overbeeke”.