WEBSHOP BEZOEKEN
01
01
01
01

Materialen Gebruikt Door Refitech

Composiet, bestaande uit verschillende vezels en hars materialen, die wij gebruiken in uiteenlopende projecten. Op basis van de gebruiksomstandigheden en de opgegeven klant eisen wordt een eerste uitgangspunt gedefinieerd. De precieze materiaal samenstelling wordt daarna bepaalt afhankelijk van het product ontwerp, het fabricageproces en de manier van integreren en interface plaatsing.

Vezel versterkte kunststoffen vormen een integraal onderdeel van onze hoge prestatie component oplossingen. De basis eigenschappen lichtgewicht, hoge sterkte en stijfheid zijn hierin leidend. We werken met verschillende vezel materialen, waaronder koolstofvezel, glasvezel, maar ook aramide en Zylon vezels. Doordat een vezel opbouw niet homogeen is, net zoals dit voor metalen, zijn er speciale ontwerp richtlijnen voor composiet. Refitech begeleidt daarin de ontwerper zodat alle vezels precies liggen waar ze horen voor een optimale gewicht-sterkte verhouding. We leggen de vezel precies waar ze nodig zijn op basis van de dynamische last in het ontwerp. Het bindend element van de vezels zijn de hars systemen waarbij Refitech over het algemeen epoxy en vinylester toepast (Thermoset composiet). Daarnaast groeit ook de inzet van thermoplastisch polypropyleen voor toepassingen waarin een 100% recycling nodig is.

Play Video

Industriële diensten

CNC-frezen

Dit is een bewerkingsmethode om nauwkeurig vormen te snijden van producten, om te voldoen aan jouw specifieke ontwerpvereisten. Met ons CNC machinepark en expertise kunnen we complexe pockets en contouren met hoge nauwkeurigheid en consistentie creëren.

Assemblage & Verlijming

Wij bieden professionele assemblage- en lijmdiensten aan. Of je nu uitsparingen voor elektrische bedrading, montagepunten voor inzetstukken of aangepaste kenmerken voor speciale toepassingen nodig hebt, wij kunnen aan je behoeften voldoen.

Waterstraal snijden

Met onze hogedruk CNC waterstraalsnij machine zijn wij in staat om producten met complexe patronen en vormen nauwkeurig te snijden. Deze snijmethode zorgt voor schone en nauwkeurige sneden.

Engineering

Omdat de engineeringregels voor composieten verschillen van die voor meer traditionele materialen als staal en aluminium, betrekken bedrijven ons vaak in een vroeg stadium bij het ontwerp van innovatieve producten.

Kernmaterialen worden vaak gebruikt in composiet constructies om extra sterkte, stijfheid en isolatie te bieden terwijl het gewicht laag blijft. De keuze van een kernmateriaal hangt af van verschillende factoren zoals het productie proces, de vorm van het onderdeel, interface verwerking, de toepassingseisen en uiteraard de kosten. Dit kernmateriaal kan een schuim, een doek of een honingraat zijn. We werken met verschillende schuim en doek materialen zoals Airex, Rohacell, PIR, PP, Styrofoam en Soric.

Voor ultra lichte onderdelen wordt veelal honingraatstructuur gebruikt in combinatie met carbon of glasvezels vanwege hun uitzonderlijke sterkte-stijfheid en gewichtsverhouding. Het assortiment honingraatmaterialen omvat oa. glasvezel, aramidevezel, aluminium, NOMEX® en thermoplasten zoals polypropyleen en polyamide.

Voor het optimaal integreren van een composiet onderdeel in een toepassing zijn de juiste inserts/ interfaces van cruciaal belang. Het materiaal voor deze inserts is meestal metaal, aluminium of roestvrijstaal, omdat deze goed te verlijmen zijn aan het composiet. Daarnaast zijn deze gangbare materialen ook betaalbaar. De verbinding van het composiet aan de omgeving is bepalend voor de algehele prestatie en levensduur van het eindproduct. Tijdens een ontwikkel traject besteden we dan ook veel tijd aan deze ontwerp fase. Door de jarenlange ervaring zijn we in staat praktische oplossingen te bedenken zodat ieder composiet onderdeel integraal in bijna elke machine of toepassing gemonteerd kan worden.

Play Video

Kennisbank

Lees meer over de productiemethoden van Refitech, zoals prepreg lamineren, vacuüm-infusie en meer.

0 +
Klanten kiezen ons
als hun leverancier
0 +
Klanten kiezen ons als hun leverancier

Waarom kiezen voor Refitech?

Een betrouwbare leverancier uit Europa, in staat om aan jouw eisen te voldoen, met een focus op kwaliteit, communicatie en efficiënte productieprocessen.

Wij staan klaar om uw complexe ideeën om te zetten in innovatieve
composiet oplossingen.

Refitech Composite Solutions
Sluisweg 30
5145PE Waalwijk
Noord Brabant
Nederland
BTW-nummer: NL806664605B01
KVK-nummer: 18052319
sinds 1989