WEBSHOP BEZOEKEN
Refitech_honeycomb_panels_fire_retardant_overview_header

Refitech markeert 35 jaar met de lancering van eigen serie honeycomb sandwichpanelen

Refitech Composite Solutions bestaat 35 jaar en markeert dat jubileum met de lancering van een nieuwe serie innovatieve carbon- en glasvezel-composiet sandwichpanelen. De panelen hebben een Nomex honeycomb-kern en zijn ideaal als een ultra laag gewicht van belang is. Toepassingen zijn onder andere interieurs voor rail en aerospace, maar ook onderdelen van UAV’s en robotsystemen.

Van klapschaatsonderdelen naar 3D carbon componenten en sandwichpanelen
.

Naast de maatwerk-panelen levert Refitech via Carbonwebshop.nl ook gestandaardiseerde honeycomb-panelen in drie verschillende diktes en materiaalopbouw, voor diverse hoge-prestatie toepassingen. Voor de panelen heeft Refitech een gespecialiseerde productieafdeling waar carbon-, glasvezel- en aluminium-sheets worden gecombineerd met een schuim- of honeycomb kern, inclusief CNC nabewerking.


“Doordat we delen frezen of watersnijden kunnen we seriematig een nauwkeurige en constante maatvoering garanderen,” zegt Bas Nijpels, Sales Manager bij Refitech. “En omdat we de panelen in-huis produceren, kunnen we klanten adviseren over de beste samenstelling voor hun toepassing. Verder leveren we, door het aanbrengen van pockets, inserts en interfaces, een op maat gemaakt, ‘ready-to-fit’ onderdeel. Dat bespaart onze klanten tijd, arbeid en kosten.”

De afgelopen 35 jaar is Refitech uitgegroeid tot een professionele totaalleverancier van composiet componenten inclusief nabewerking en assemblage voor de maakindustrie. Gestart in 1989 met 3 medewerkers, is het bedrijf qua aantal medewerkers vertienvoudigd en heeft een vestiging in Nederland en een eigen productielocatie in China. De eerste producten van het bedrijf waren relatief eenvoudige composiet onderdelen voor de klapschaats en voor hockeysticks. Tegenwoordig maakt Refitech 3D gevormde carbon- en glasvezel onderdelen voor handling- en productierobots, medische apparatuur en voor toepassingen in defensie en aerospace. “Dat zijn allemaal markten waarin hoge prestaties worden gevraagd van onderdelen. Juist composiet maakt dan het verschil,” legt Bas Nijpels uit.

Naast het aanbod van klant-specifieke onderdelen is Refitech in 2009 begonnen met een serie laagdrempelige en betaalbare standaardproducten waaronder de eigen product lijn RefiFlex, die via Carbonwebshop.nl worden aangeboden. Dit maakt het heel eenvoudig voor technici, engineers en ontwikkelaars om zelfstandig innovatieve lichtgewicht carbon onderdelen toe te passen, zonder dat zij moeten investeren in een vorm of matrijs. Refitech biedt hiermee naast klant specifieke serieproductie ook oplossingen voor kleine aantallen en oplages op basis van platen, profielen en koppelstukken.

“Bij Refitech begeleiden we klanten vanaf een conceptueel ontwerp tot en met seriematig product. We zijn altijd realistisch in ons advies als het gaat om de inzet van carbon of andere composieten. Ze moeten dat vooral gebruiken waar het ook echt toegevoegde waarde heeft. Door de lijntjes kort te houden helpen we bedrijven te innoveren met betaalbare carbon componenten die prestaties verhogen. Door zaken te doen op basis van wederzijds vertrouwen en kennisdeling kom je samen verder,” zegt Bas Nijpels tot slot.